петък, 5 юли 2013 г.

Машина за домашна италианска паста

Машина за домашна италианска паста .
ЗА да направите домашна паста, ви трябват само брашно и яйца. 
На 100 г  пшенично марка 500 брашно се слага 1 яйце. 
Ако искате пастата да е по-жълта на цвят , сложете още 1 жълтък.
Направете кладенче в брашното и поставете  яйцето. 
Разбъркайте внимателно с ръка  и бавно и постепенно добавяйте брашното. 
Месете полученото тесто    няколко минути, като го натискате силно, за да се активира глутена в брашното и тестото да стане еластично. 
Поставете готовото тесто в хладилник за 30 минути.
Поръсете работния плот с брашно, извадете тестото от хладилника и поръсете и него с  брашно. 
Нарежете тестото на парчета с дебелина от 1 см.
 Всяко парче оформете като разстягате леко с пръсти.
 Прекарайте парчето през машина за паста три пъти, за да се изтъни и стане перфектно.
 След това пуснете парчето тесто през валяците на машината за паста в зависимост от това какъв вид паста искате да получите.
!!!!!Никога не мийте машината за паста!!!

Прясно приготвената паста се вари съвсем кратко - 2-3 минути, докато изплува на повърхността.

Ширина 150мм
Регулиране на дебелината на пастата
Задвижване ръчно.




Няма коментари:

Публикуване на коментар