ЗА да направите домашна паста, ви трябват само брашно и яйца.
На 100 г пшенично марка 500 брашно се слага 1 яйце.
Ако искате пастата да е по-жълта на цвят , сложете още 1 жълтък.
Направете кладенче в брашното и поставете яйцето.
Разбъркайте внимателно с ръка и бавно и постепенно добавяйте брашното.
Месете полученото тесто няколко минути, като го натискате силно, за да се активира глутена в брашното и тестото да стане еластично.
Поставете готовото тесто в хладилник за 30 минути.
Поръсете работния плот с брашно, извадете тестото от хладилника и поръсете и него с брашно.
Нарежете тестото на парчета с дебелина от 1 см.
Всяко парче оформете като разстягате леко с пръсти.
Прекарайте парчето през машина за паста три пъти, за да се изтъни и стане перфектно.
След това пуснете парчето тесто през валяците на машината за паста в зависимост от това какъв вид паста искате да получите.
!!!!!Никога не мийте машината за паста!!!Прясно приготвената паста се вари съвсем кратко - 2-3 минути, докато изплува на повърхността.
Ширина 150мм
Регулиране на дебелината на пастата
Задвижване ръчно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар