Изработените от чугун съдове са най - издръжливете при употреба съдове за готвене.
Това се дължи на изключителните качества на сплавта наречен аи широко разпространена ЧУГУН:
Чугунът е сплав от желязо и въглерод със съдържание на въглерод (С) от 2,14% до 6.67%. Чугунът бива бял, сив и ковък.
Най-голямо влияние върху структурата и свойствата на чугуна оказват химичният състав и скоростта на охлаждане.
Притежават изключителни качества, с тях може да готвите ястия на високи температури, при нагряване топлината се разпределя равномерно по цялата повърхност на съда и повишава скороста на загряване продуктите за ястията , спомага за доброто приготвяне на храната.
Може да готвите с метални прибори без да се безпокоите, че ще останат драскотини по вътрешността на съда.
Естествения метал на съда ще запази добре не само топлината на ястието ви за по - дълго време а и неговите вкусови качества.
Колкото повече употребявате съда толкова, повече ще се подобряват качествата му, чугунът е единствената сплав, която има това свойство на самоусъвършенстване.
В резултат с всяко готвене ястието ще е по - вкусно.
technobg.com предлага на вашето внимание 3 различни вида чугунени съда за приготвяне на месни и постни ястия по един изключителен начин .
Няма коментари:
Публикуване на коментар